Strijp-S Eindhoven

Algemeen

Het koude- en warmteopslag (KWO) systeem van Strijp-S combineert energiewinning met het saneren van de verontreiniging onder het Strijp-S terrein. Vandaar de naam Sanergy. Dit systeem is actief vanaf 2009.

Het collectieve KWO-systeem

Energiewinning vormt het uitgangspunt van het KWO-systeem. In de winter slaan we koude op om het in de zomer te gebruiken, en in de zomer slaan we de warmte op voor de winter. Het systeem bestaat uit 9 onttrekking- en 7 infiltratieputten waarmee grondwater van een diepte tot 60 meter diep wordt rondgepompt. 
Zo ontstaat een comfortabel en duurzaaam Strijp-S. Door het KWO-systeem wordt meer dan 50% van de CO2-uitstoot vermeden.

Uw vloerverwarming en bediening

Uw installatie in huis of werkruimte bestaat grofweg uit twee delen: de centrale voorzieningen door het hele gebouw én uw eigen vloerverwarming/-koeling; ter hoogte van de warmtemeters in uw meterkast ligt de knip. Hydreco beheert de centrale voorzieningen, Trudo beheert uw vloerverwarmingssysteem. 

De bediening van de vloerverwarming is simpel, u hoeft alleen de centrale thermostaat te bedienen. Deze werkt zoals u al gewend was. Maar let op, verstel de temperatuur niet te vaak want vloerverwarming reageert langzamer dan u gewend bent. Wij adviseren om de thermostaat met mate te bedienen.

Uw appartement wordt volledig gasloos verwarmd: de stadsverwarming afkomstig van de biomassacentrale van Ennatuurlijk en warmtepompen hebben de traditionele gasketel overbodig gemaakt. Hierdoor heeft u dus ook geen gasaansluiting meer, want ook het warm tapwater voor kraan en douche wordt hiermee verwarmd. Bovendien maakt het KWO-systeem Strijp S nóg duurzamer en het zorgt tevens voor koeling van uw huis. Heerlijk in de zomer!

Hydreco levert warmte en koude bij u thuis, daarom zijn er drie meters van ons in uw meterkast: twee warmtemeters en één warmtapwatermeter. De warmtemeters tellen de gebruikte hoeveelheid warmte en koude. Het verbruik van de koude is gratis. De warmtapwatermeter telt de hoeveelheid warm water uit kraan en douche.

Kosten

Jaarlijks stelt Hydreco de tarieven voor het nieuwe jaar vast. Als bewoner krijgt u hier telkens een schrijven van. De totale kosten van een jaar bestaan uit de verbruikte hoeveelheid warmte, warm tapwater, het vastrecht warmte en koude, bemetering en de afleverset. Het gebruik van koeling is gratis. Uw jaarafrekening betreft de periode 1 oktober t/m 30 september. U ontvangt uw jaarafrekening in oktober met daarop uw nieuwe voorschotbedrag.

Klik hier voor een voorbeeldfactuur. 

Onderhoud

Aan de centrale voorzieningen heeft u geen onderhoud. Deze houdt Hydreco voor u in stand. Wij verzoeken u wél om:

verhuizingen en mutaties te melden (klik), en

lekkages en storingen te melden via 0900-HYDRECO (0900 - 493 73 26). 

Meterstanden

De meterstanden wordt automatisch opgehaald, u hoeft deze dus niet aan ons door te geven. Als u verhuist is het altijd slim om een foto te nemen van de actuele meterstanden. Indien er tijdens de eindopname met Trudo meterstanden worden genoteerd ontvangen wij hier graag een kopie van.

Storing

Heeft u een storing? Bel dan gerust met onze storingslijn: 0900-HYDRECO. Dit nummer is dag en nacht beschikbaar. Houdt uw SLHE-nummer bij de hand (SLHE00019). De telefonist stelt u enkele vragen om u gericht verder te helpen. Vervolgens gaat onze servicepartner Homij contact voor u aan de slag.

Praktische informatie

Thermostaat Strijp S

 De hoofdthermostaat
Hier stelt u de gewenste kamertemperatuur op in. Als het warm wordt, wordt de koeling automatisch geactiveerd, hier heeft u geen omkijken naar. De vloer schakelt uiteindelijk ook weer automatisch terug naar verwarmen.

Warmtemeter 1Warmtemeter 2

De warmtemeters
De warmtemeter telt de afgenomen hoeveelheid warmte (rode sticker) en koude (blauwe sticker).  Benieuwd naar uw meterstand? Rol door de actuele meterstanden door op de groene play-toets op de meter te drukken: getal E1 geeft de meterstand warmte in gigajoule (GJ), E3 de koude in gigajoule (GJ).

Warmtapwatermeter

De warmtapwatermeter
De warmtapwatermeter telt de afgenomen hoeveelheid warmtapwater in kubieke meter (m³).

Storingsregistratie

Hierbij een overzicht van storingen met een leveringsonderbreking waarvoor storingscompensatie is uitbetaald. Dit overzicht wordt jaarlijks geactualiseerd.

Start Einde Type storing Omvang
22/11/2018 20:30 23/11/2018 01:00 Leveringsonderbreking warm water Individuele woning

In 2019 zijn er geen storingen geweest waarvoor compensatie is uitgekeerd. 

Werkzaamheden

26-04-2019 12:00u

Vanaf maandag 13 t/m vrijdag 17 mei (week 20) zijn er werkzaamheden gepland. Bij warm weer kan dit voor beperkte koeling en daarmee overlast zorgen. Ervaart u na deze periode nog problemen, neem dan contact op met onze storingslijn (0900-HYDRECO).

Alvast bedankt voor uw begrip.