Het kiezen voor aardwarmte als energiebron voor uw bedrijf of project heeft vele voordelen.

Met aardwarmte ontlast u het milieu

Hydreco: KasplantAardwarmteprojecten zorgen voor een forse verbetering van het milieu, omdat hiervoor geen fossiele brandstoffen worden gebruikt en zodoende de uitstoot van CO2 en andere schadelijke afvalgassen reduceert. Voor een gemiddeld project is een besparing van 5 tot 10 miljoen kubieke meter aardgas per jaar mogelijk. Met een aardwarmteproject kan er 10 tot 15 duizend ton aan CO2 uitstoot worden bespaard.
Aardwarmte is dus een schone en betrouwbare energiebron die geen uitwisseling met de omgeving teweegbrengt. Met aardwarmte draagt u bij aan de nationale doelstelling om zoveel mogelijk energie duurzaam op te wekken. 

Aardwarmte is beschikbaar tegen een lage en stabiele kostprijs

De prijzen van fossiele brandstoffen wisselen voortdurend. Wanneer u warmte af gaat nemen van een aardwarmteproject, kunt u profiteren van lagere en stabielere energiekosten dan in conventionele situaties. Aardwarmte is altijd beschikbaar en draagt daardoor bij aan een continue bedrijfsvoering.

Aardwarmte geeft uw product een groen imago en uw vastgoed een beter energielabel

Aardwarmte is een duurzame vorm van energie. Uw vastgoed krijgt dus een beter energielabel dan gebouwen die geen gebruik maken van aardwarmte. De marktwaarde van uw bedrijf en producten stijgt hierdoor.
Daarnaast is aardwarmte goed te combineren met andere (duurzame) energiebronnen en in te zetten voor verduurzaming van bestaande warmtenetten. Bijkomend voordeel is dat aardwarmte weinig bovengrondse ruimte in beslag neemt en tientallen jaren meegaat.

Laat u informeren over één van onze oplossingen.

Hydreco: Contact

Interesse in of vragen over aardwarmte?
Bel (076) 572 77 20