Dorgelo, Eindhoven

Dorgelo, Eindhoven

 

Tijdens de ontwikkeling van het kantoorgebouw Dorgelo aan de Prof. Dr. Dorgelolaan in Eindhoven is duurzaamheid altijd een belangrijk thema geweest. Het toepassen van een Koude- en Warmte Opslagsysteem werd door zowel de ontwikkelaar als de toekomstige hoofdhuurder van het gebouw dan ook als vanzelfsprekend beschouwd. De opdrachtgever was echter opzoek naar een partij met voldoende ervaring op het gebied van het beheer en de sturing van KWO om een optimale werking van het systeem te kunnen garanderen. Dit heeft zich onder andere vertaald in een samenwerking met Hydreco voor de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van een Koude- en Warmte Opslagsysteem.

 

Er is bewust gekozen voor de toepassing van een bivalent KWO systeem. Dit houdt in dat naast een warmtepomp het systeem is voorzien van een traditionele gasketel. Door gebruik te maken van zowel een warmtepomp als een ketel kan er in het onverhoopte geval van een storing of tijdens onderhoud aan de warmtepomp tijdelijk worden teruggevallen op de gasketel, zodat de gevolgen voor de gebruiker altijd minimaal zijn.

Tevens kan deze ketel worden ingezet bij het bewaken van de thermische balans in de bodem door het opvangen van pieken in de warmtevraag.

 

Hydreco streeft naar een zo duurzaam mogelijke inzet van het systeem en een maximaal energetisch rendement. Om dit te bereiken zal het systeem dag en nacht op afstand worden bewaakt en daar waar nodig worden bijgestuurd.

Door de keuze voor Hydreco zijn de gebruikers van het pand verzekerd van een totale ontzorging op het gebied van duurzame Koude en Warmte en kunnen zij zich volledig focussen op de eigen business. Het enige dat zij nog hoeven te doen is de verwarming of koeling een graadje hoger of lager te zetten, Hydreco zorgt voor de rest.

 

 

 


Kenmerken

 

Opdrachtgever VB Dorgelo C.V. 
Gebouwfunctie  Kantoorverzamelgebouw 
Locatie  Stedelijk gebied 
Bronvermogen  740 KW 
BVO  12.000 m2 
Broncapaciteit  80 m3/h 
Reductie CO2-uitstoot          123 ton 
Boordiepte bronnen  80 m-mv 
Besparing op aardgas  24.500 m3/h 

 

Terug naar overzicht referenties

Laat u informeren over één van onze oplossingen.

Hydreco: Contact

Interesse in of vragen over KWO- systemen of aardwarmte? 
Bel (076) 572 77 30