High Tech Campus, Eindhoven

High Tech Campus, Eindhoven

De korte terugverdientijd, door flink te besparen op energie, en het comfort waren voor de Campus de belangrijkste redenen om voor het KWO-systeem van Hydreco te kiezen.

Bij de ontwikkeling van de High Tech Campus heeft Philips Electronics Nederland BV in Eindhoven goed gekeken op welke manier er flink bespaard kon worden op de energiekosten. Met de aanleg van een energiebesparend KWO-systeem, werd tevens  invulling gegeven aan het duurzame karakter van de Campus. Het project had een enorme omvang (200.000 m2) en is bijzonder te noemen, omdat de installatie als pilot in een grondwaterbeschermingsgebied werd geïnstalleerd.

Het Koude Warmte Opslagsysteem voor dit project bestaat  uit maar liefst tien doubletten die samen een debiet hebben van 1.370 m³/uur en een vermogen van 14.000 kW.
De installatie is in een grondwaterbeschermingsgebied gesitueerd wat in Nederland nog nooit eerder is voorgekomen. Daarom is het ook een pilot om te zien wat de effecten van een KWO in een grondwaterbeschermingsgebied zijn. De High Tech Campus wordt ieder moment van de dag met uiterste precisie gemonitord.

Kenmerken:

Opdrachtgever                                  Philips Electronics Nederland BV
Gebouwfunctie Kantoor
Locatie Bedrijventerrein
Bronvermogen 14000 kW
BVO Ruim 200.000 m²
Broncapaciteit 1370 m³/u
Reductie CO2-uitstoot 3000 ton per jaar 
Boordiepte bronnen 80 m
Besparing op aardgas 250.000 m³/jaar


Terug naar overzicht referenties

Laat u informeren over één van onze oplossingen.

Hydreco: Contact

Interesse in of vragen over KWO- systemen of aardwarmte? 
Bel (076) 572 77 30