Kantorenpark Diepenvoorde, Waalre

Voor kantorenpark Diepenvoorde aan de A2/A67 bij Eindhoven heeft Hydreco met duurzame energie uit waterwinning een innovatieve energievoorziening gerealiseerd: het Energie Uitwisseling Station (kortweg EUS).

In dit station wordt thermische energie onttrokken aan opgepompt ruwwater. Hiermee is de levering van duurzame én comfortabele energie voor de kantoren van Diepenvoorde een feit.

Er is op de eerste plaats juist hier voor een EUS gekozen, omdat de oorspronkelijke KWO-installatie, gerealiseerd en geëxploiteerd door een andere partij dan Hydreco, niet meer bleek te voldoen en het realiseren van een nieuw systeem op deze locatie juridisch niet mogelijk bleek te zijn. Toch wilde men de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen niet direct loslaten. Brabant Water en Hydreco zijn daarom voor dit project op zoek gegaan naar andere mogelijkheden en kwamen uiteindelijk uit bij de ruwwaterleiding die precies langs het project bleek te lopen. Deze twee zaken samen hebben ervoor gezorgd dat juist hier dit unieke project van de grond gekomen is.

Kenmerken:

Opdrachtgever                  Gebouweigenaren Kantorenpark Diepenvoorde 
Gebouwfunctie Kantorenpark 
Locatie Bedrijventerrein 
Vermogen  1.500 kW 
BVO  11.000 m²

 

Terug naar overzicht referenties

Laat u informeren over één van onze oplossingen.

Hydreco: Contact

Interesse in of vragen over KWO- systemen of aardwarmte? 
Bel (076) 572 77 30