Princenlant & Vinckenrode, Boxtel

Princenlant & Vinckenrode, Boxtel

Duurzaamheid staat bij de gemeente Boxtel hoog in het vaandel en wordt steeds meer verankerd in het gemeentelijk beleid. Daarom is in het project Princenlant gekozen voor Koude- en Warmte Opslag in de bodem.

Kenmerken op basis van prognosecijfers:

Vermogen  3.840 kW 
Capaciteit 415 m³/h 
BVO  59.640 m²
Reductie CO2-uitstoot          ca 248 ton/jaar

Vinckenrode, Elisabethsdael en Sint Josept sluiten aan op het KWO-systeem van Princelant Boxtel. Op de plaats waar voorheen het gebouw van verzorgingshuis Emmaus stond, worden nu de nieuwe woonzorgcomplexen Vinckenrode en Elisabethsdael gebouwd.

De gebouwen zijn onderdeel van Zorggroep Elde; een samenwerkingsverband van een 9-tal verzorgingstehuizen en verpleeghuizen in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren (Esch). Zorggroep Elde biedt ouderen in de regio vrijwel alle soorten hooggekwalificeerde zorg- en dienstverlening. Het gebouw Vinckenrode biedt onderdak aan 30 verpleegbehoeftigen op de begane grond en 60 appartementen op  de verdiepingen. Elisabethsdael biedt ruimte aan 26 verzorgingsappartementen en een restaurant/ontmoetingsruimte voor alle bewoners en bezoekers van het complex.

Woonstichting St. Joseph is een middelgrote corporatie in Noord-Brabant. Met ongeveer 40 medewerkers worden er om en nabij 4000 woningen beheerd. Vinckenrode en Elisabethsdael zijn in combinatie met het nieuwe gebouw van Woonstichting St. Joseph aangesloten op het doublet van Princenlant Boxtel.

Bouwcoordinator Zorggroep Elde Wim Paridaans:
"Zorggroep Elde past het systeem van Koude Warmte Opslag toe om een bijdrage te leveren aan de reductie van CO2 en vanwege de duurzaamheid van het systeem. Hydreco kwam met een aanbod om ons aan te sluiten op een bestaande bron t.b.v het project Princenlant. Voor zowel Hydreco als Zorggroep Elde onstaat er een win-win situatie: wij kunnen ons aansluiten op een bestaande bron en zodoende de kosten beperken voor onze zorggroep en Hydreco hoeft geen nieuwe bronnen te realiseren en te onderhouden. De samenwerking met Hydreco verloopt op een prettige en constructieve wijze in een open cultuur". 

Kerngetallen op basis van energiescan:

Reductie CO2-uitstoot              40 ton 
Vermogen  600 kW
Koelvermogen  300 kW 
Capaciteit  32m³/u 
Besparing aardgas 35%

Terug naar overzicht referenties

Laat u informeren over één van onze oplossingen.

Hydreco: Contact

Interesse in of vragen over KWO- systemen of aardwarmte? 
Bel (076) 572 77 30